Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Bodycount - Manslaughter


Έχουν περάσει πολλά χρόνια από το πρώτο άλμπουμ τους που δήλωναν "bodycount 's in the house" δημιουργώντας τη δική τους αίσθηση στην τότε εναλλακτική metal σκηνή! Μετά από δύο μέτρια άλμπουμ ο Mr copkiller υποδύθηκε ένα κάρο έννομα πρόσωπα ( players,law and order) στην τηλεόραση, κάνανε κι ένα άλμπουμ που πέρασε και δεν ακούμπησε, οι περισσότεροι από το αρχικό σχήμα πέθαναν και τέλος πάντων δεν περίμενα ότι θα άκουγα κάτι για αυτούς ξανά. Κι όμως κάποια στιγμή πήρα πρέφα ότι κυκλοφόρησαν νέο άλμπουμ. Χαμογέλασα! Και δεν το ακούω λέω,  έτσι να θυμηθώ τα παλιά.Προσδοκίες δεν υπήρχαν.Κι όμως το manslaughter έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία!
Μπορεί το αρχικό σχήμα να μην υπάρχει αλλά υπάρχει η ψυχή της μπάντας. Ice t και Ernie c φτιάχνουν ένα άλμπουμ που είναι ότι καλύτερο έχουν κάνει μετά το ντεμπούτο τους. Στο manslaughter δεν θα βρείτε τις θεατρικές εισαγωγές του ice t τύπου smoked pork και τους κοινωνικούς σχολιασμούς του κατά τα άλλα κινείται στα στάνταρ του. Τα βάζει με όλους και με όλα, ραπαρει και βρίζει με την ψυχή του! Από την άλλη ο Ernie c πλαισιώνει τους στίχους του ice t με ωραίες μελωδίες και riff πετυχαίνοντας ο ήχος του να ακούγεται αρκετά metal (πότε nu πότε thrash) και σίγουρα αρκετά εντός εποχής.

Πέρα από τις συνθέσεις των Ice t και Ernie c υπάρχουν και δυο διασκευές. Το 99 problems του Jay z και το Institutionalized των Suicidal Tendencies. Αλλά όταν λέμε διασκευές εννοούμε διασκευές. Έχουν κρατήσει την μουσική και την κεντρική ιδέα του τραγουδιού άλλα οι στίχοι έχουν αλλαχθεί κι έχουν προσαρμοστεί σε τέτοιο βαθμό που πιο Ice t πεθαίνεις!
Για να μην πλατειάζω το Manslaughter αξίζει την προσοχή μας κι ειδικά όσων γουστάρουν τους Bodycount από παλιά.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφού έγραψες Jay Z χωρίς να ανατιναχτεί το πληκτρολόγιο..μαγκιά σου!!!
Εμείς είμαστε πιστοί στον LL Cool J (στο NCIS πάντα...)

blackpig είπε...

ll cool j θες ρε φιλαρακι μεσα! να σου χαλασω το χατιρι!